F-16 Kokpit Genel Görünümü-Sağ Konsol

 Sağ Konsol (Right Console)



Sensör Gücü Kontrol Paneli (Sensor Power Control Panel)

Sensör kontrol paneli dört anahtardan oluşur. Çene (chin) podu istasyonlarını, yangın kontrol radarını veya FCR'yi ve radar altimetreyi kapatıp açmak için hepsi güç anahtarlarıdır.

HUD Uzaktan Kontrol Paneli (HUD Remote Control Panel)

Adından da anlaşılacağı gibi, HUD kontrol paneli HUD'ye hangi bilgilerin ve nasıl görüntüleneceğini belirler. İşlem, aşağıdaki HUD bölümünde ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

İç Aydınlatma Kontrol Paneli (Interior Lighting Control Panel)

İç aydınlatma paneli, kokpit araçlarını açan ve parlaklığını kontrol eden üç düğmeden oluşur. Gece görüş sistemlerini desteklemek için aydınlatmanın çoğu yeşildir. Ana konsol düğmesi, sol ve sağ konsolların aydınlatmasını kontrol eder. Ana gösterge paneli düğmesi, gösterge paneli ve yardımcı paneller için aydınlatmayı ayarlar. Birincil veri girişi ekran düğmesi, DED ve PFLD ekranlarının aydınlatmasını kontrol eder.
Loş parlak anahtarı, AoA indeksleyiciyi, burun tekerleği yönlendirme / havada yakıt ikmali ışıklarını, DED'i, ECM kontrol panelini, MFD'leri, PFLD'yi ve tehdit uyarı göstergelerini parlak veya sönük olarak ayarlar.
Flood gösterge düğmesi, gösterge panelindeki flood ışık yoğunluğunu kontrol eder ve flood konsolları düğmesi, sol ve sağ konsollardaki flood ışık yoğunluğunu kontrol eder.

İklimdendirme Kontrol Paneli (Air Cond Control Panel)

İklimlendirme Kontrol Paneli, kokpit sıcaklığının ayarlanması ve tahliye hava kaynağının ayarlanması arasında bölünmüştür. Sıcaklık kontrolünün bu simülasyonda gerçek bir işlevi yoktur, ancak hava kaynağı düğmesinin (Air Source) tüm motor boşaltma hava valflerini kapatan kapatma seçenekleri vardır; normal ECS'yi otomatik işlem için ayarlar; boşaltma, hava basıncını dış hava basıncına eşitler; ve ram, boşaltma havası valflerini kapatır ve kokpit basıncını boşaltır.

Güvenli Ses Paneli (Secure Voice Panel)

Güvenli ses sistemi, güvenli sesli iletişim sağlamak için UHF ve VHF telsizleri ile birlikte kullanılır.

Sesli Mesaj Anahtarı (Voice Message Switch)

Sesli mesaj engelleme anahtarı, engellemeye ayarlandığında tüm uçak sesli mesajlarını susturmanıza olanak tanır.

Oksijen Paneli (Oxygen Panel)

Oksijen düzenleme paneli O2'nin yüz maskesine akışını kontrol eder. Besleme kolu, sistemin kapalı olmasını, açık ayarında hava beslemesini veya PBG ayarıyla G için basınç solumasını içermesini sağlar. Seyreltme kolu normal O2 karışımına veya %100 02'ye ayarlanabilir ve acil durum kolu sistemi acil durum, normal ve maske testi arasında ayarlayabilir. Panelin üst kısmında O2 sisteminin PSI'sını gösteren bir ölçü var.

Motor Buz Önleme Anahtarı (Engine Anti Ice Switch)

Buz önleme sistemi, problarda ve motorda buz oluşumunu önler. Anahtar AÇIK konuma getirilerek etkinleştirilir veya OTOMATİK olarak ayarlanabilir ve buz algılandığında otomatik olarak birini döndürür. Kapalı sistemi devre dışı bırakın.

ANT SEL Paneli (ANT SEL Panel)

Anten seçim panelinin iki anahtarı, IFF ve UHF telsizleri için üst, her ikisini veya sadece alt antenleri seçmenize olanak tanır.

Aviyonik Güç Paneli (Avionics Power Panel)

Aviyonik güç kontrol paneli aşağıdaki işlevlere sahiptir:
  • Modüler görev bilgisayarına veya MMC'ye güç.
  • Silah istasyonlarına veya ST STA'ya güç verin.
  • İki MFD'ye güç.
  • Ön kontrollere veya UFC'ye güç verin.
  • Ayrıca bir harita güç anahtarı vardır, ancak bu Blok 50 Viper'da kullanılmamaktadır.
  • GPS alıcısına giden güç.
  • Ve veri bağlantısına veya DL'ye güç verin.
  • Atalet navigasyon sistemi veya INS düğmesi, GPS'e izin vermek için sabit bir pozisyonda uçarak INS hizalamasını düzeltmenize izin veren kapalı, kayıtlı ve normal zemin hizalaması, normal INS navigasyonu, uçuş hizasında ve tutum veya ATT modu için seçimler içerir. INS'yi güncellemek için.
  • Sonuncusu, MIDS radyosunu kapatabilen veya tüm verileri sıfırlayabilen çok işlevli bilgi dağıtım sistemi veya MIDS düğmesidir.

Sıfırlama Anahtarı (Zeroize Switch)

Acil bir durumda, sıfırlama anahtarı, güvenli ses, GPS tuşları ve diğerleri gibi tüm sistemlerden tüm hassas verileri silebilir.

Sağlıcakla kalın.
Hoşça kalın.

Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski